Docent aan het woord: dr. Jacquelien van Stekelenburg

“Samenwerking met maatschappelijke organisaties maakt je masterthesis relevant en versoepelt de weg naar de arbeidsmarkt.”

Voor je masterthesis aan de VU Sociologie kies je een onderzoeksvraag uit de praktijk. Deze vragen worden aan het begin van het jaar voorgelegd door opdrachtgevers van buiten de universiteit; zoals welzijnsorganisaties, onderzoeks- en adviesbureaus, de politieacademie, gemeenten of belangenorganisaties en vakbonden. Je doet dus relevant onderzoek en legt alvast contact met potentiële werkgevers.

Studenten hebben bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar intolerantie op scholen, politieke participatie via sociale media, combineren van arbeid en mantelzorg, discriminatie door de politie en buurtparticipatie.

Hoewel elke student een individuele vraagstelling heeft, doe je per thema onderzoek in kleine groepen. Studenten vinden dat vaak prettig. Ze kunnen elkaar steunen, motiveren en van elkaar leren. Je eigen masterthesis kan daardoor worden verbeterd en makkelijker op tijd worden afgerond.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s