Docent aan het woord: dr. Peer Smets

“Inzicht in de manier waarop verschillende partijen in projecten samenwerken maakt studenten na de studie interessant voor allerlei organisaties.”

Tijdens ‘Beïnvloeden van maatschappelijke participatie’ kijk ik met studenten hoe mensen kunnen worden gemotiveerd om mee te doen aan de maatschappij; op de arbeidsmarkt, maar ook bijvoorbeeld in een vereniging of een buurthuis. De theorie passen we toe op praktijkvoorbeelden.

Organisaties werken in elke buurt en gemeenschap weer anders. Waardoor lukt het bewoners en overheid wel samen om een buurthuis in Amsterdam Oost open te houden, en werkt het in andere buurten of steden soms niet? Wat doet een buurtactie met een wijk; bijvoorbeeld een kunstenaarsinitiatief in de Kolenkitbuurt om samen met bewoners kippen te gaan houden?

Studenten komen dus de meest uiteenlopende vragen en situaties tegen. Ze vinden dat dit hen na de studie goed van pas zal komen. Ze leren kritisch kijken naar de manier waarop mensen samenwerken en naar de verschillende partijen die bij projecten betrokken zijn. Deze inzichten maken hen interessant voor gemeentelijke organisaties en andere instellingen.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s