Verslag Vrijwilligersmarkt 2013

Dit jaar organiseerden de studentleden van de Opleidingscommissie (OLC) Sociologie voor de het tweede achtereenvolgende jaar een vrijwilligersmarkt. Het doel was om vrijwilligersorganisaties en studenten die graag iets met vrijwilligerswerk met elkaar in contact te brengen. Door vrijwilligerswerk te doen kunnen studenten wat doen met hun maatschappelijke betrokkenheid, invulling geven aan hun curriculum vitae, en inzicht krijgen in de praktijk.

vrijwilligersmarkt.jpg.315x315_q95

De markt vond plaats op woensdag 24 april, een mooie lentedag in de Tuinzaal van het W&N gebouw. Tussen 11:30 en 14:30 waren alle studenten van de VU van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de vrijwilligersorganisaties. Voor veel studenten was het  gevarieerde aanbod van organisaties het grootste pluspunt van de vrijwilligersmarkt, er was voor ieder wat wils. Van op reis gaan naar Afrika om daar vrijwilligerswerk te doen tot een gratis kamer in ruil voor vrijwilligerswerk in Amsterdam; Van  het bijstaan van kwetsbare jongeren bij stichting Don Bosco in Amsterdam tot het plaatsnemen in het bestuur van de studentendesk van het Rode Kruis.

Het liep geen storm, maar er was wel een continue stroom van zeer gemotiveerde studenten die een kijkje kwamen kijken. De vrijwilligers van alle organisaties stonden klaar om deze studenten te verwelkomen en van alle nodige informatie te voorzien. Ook de vrijwilligers vonden de opkomst zeker niet tegenvallen en benadrukte de grote motivatie onder de studenten die een kijkje kwamen nemen.

Kortom, een zeer geslaagde zonovergoten middag in de Tuinzaal waar wij, de OLC sociologie, zeer trots en tevreden op terugkijken. Wij hopen dat dit initiatief wordt voortgezet en wellicht verder wordt uitgebreid. Wij blijven dromen van een grote vrijwilligersmarkt in de hal met nog meer studenten die enthousiast worden van een maatschappelijk betrokken vrijwilligersfunctie gedurende het jaar of de vakantie, hier in Nederland of ergens ver weg in een warm land. Hopelijk krijgen de volgende OLC leden dit voor elkaar!

Heb je interesse in deelname aan de OLC 2013-2014, mail dan naar sociologie.fsw@vu.nl!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s