Dimitris Pavlopoulos schrijft mee aan “De gelukkige onderneming”

de_gelukkige_ondernemingDimitris Pavlopoulos heeft onlangs een bijdrage geleverd aan het boek “De gelukkige Onderneming. Arbeidsverhoudingen voor de 21ste eeuw”, een publicatie van de Wiarda Beckman Stichting. Andere bijdragen zijn afkomstig van o.a. Klara Boonstra, Harry Starren en Mei Li Vos. In zijn bijdrage bespreekt Dimitris de arbeidsrelaties op de VU (en andere universiteiten) en de gevolgen van een toenemende nadruk op “flexibilisering”.

Door lopende reorganisaties en hervormingen op de VU heeft er op de universiteit een verschuiving in arbeidsrelaties plaatsgevonden. Als de spanningen tussen het personeel en het bestuur niet leiden tot een koerswijziging, wordt het personeel in de toekomst geconfronteerd met meer flexibele arbeidsrelaties, meer concurrentie en veel minder zeggenschap. Voor het wetenschappelijk personeel zijn toenemende concurrentie en polarisatie de realiteit. De kwantificering van de output in onderwijs en onderzoek brengt meer concurrentie en meer druk om targets te halen met zich mee. Vooral het middensegment van universitaire docenten krimpt, flexibiliseert, ervaart een toenemende werkdruk en is het slachtoffer van concurrentie en bezuinigingen. Het laagste niveau van docenten, postdocs en promovendi vormt de groeiende flexibele schil, die zorg draagt voor het grootste deel van de onderzoeks- en onderwijstaken.”

Het boek “De gelukkige onderneming” wordt op 28 januari om 16.00 gepresenteerd op Spui 25, te Amsterdam. Toegang is gratis, maar plaats beperkt!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s