Vacature voor 2 student-fellows bij de afdeling Sociologie!

Het Student-fellowship Sociologie is bedoeld om excellente (pre)master studenten al tijdens hun studie ervaring op te laten doen in onderwijs en onderzoek en hen zo voor te bereiden op een carrière in de wetenschap. Het is in het bijzonder bedoeld om het cv van studenten te versterken zodat zij eerder in aanmerking komen voor een promotietraject, bij voorkeur via een subsidie in het kader van NWO Onderzoekstalent.

Het fellowship omvat een 0,2 fte aanstelling op het niveau van een student-assistent en wordt in principe voor twee jaar aangegaan. Indien men na het eerste jaar afstudeert, wordt de aanstelling in het tweede jaar (bij wederzijds positief oordeel) omgezet in junior medewerker onderzoek/onderwijs. In het eerste en het twee jaar kan de aanstelling desgewenst ook nog worden uitgebreid met een regulier student-assistentschap (0,4 fte in totaal). Tijdens de aanstelling als fellow wordt tijd besteed aan tutorials (verdieping op bepaald inhoudelijk domein), onderzoeksstages en inzet in onderwijs. Op welke onderzoeksdomeinen het fellowship betrekking heeft, hangt sterk af van de interesse van de kandidaat. Het onderzoeksdomein moet een sterk sociologische component hebben en passen binnen het onderzoeksprogramma PARticipating In Society (PARIS) van de afdeling. Binnen dit onderzoeksprogramma zijn vier subdomeinen van onderzoek die betrekking hebben op 1) stratificatie in de levensloop (SILC), 2) sociale aspecten van vergrijzing (SoCA), 3) sociale bewegingen (SCC), en 4) etnische diversiteit en identiteit (IDI). Meer informatie over het onderzoeksprogramma PARIS en de subprogramma’s is te vinden op: http://www.fsw.vu.nl/nl/wetenschappelijke-afdelingen/sociologie/index.asp.

Procedure: geïnteresseerde studenten sturen cv en motivatiebrief voor 1 oktober naar het secretariaat van de afdeling Sociologie tav G. Breunis (g.breunis@vu.nl). Sollicitatiegesprekken vinden plaats voor 15 oktober. Het streven is de aanstelling vanaf 1 november te laten starten.  Meer informatie is verkrijgbaar bij prof.dr. M. Broese van Groenou (m.i.broesevangroenou@vu.nl).

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Opleiding Sociologie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s