Marjolein Broese van Groenou en Agnes Akkerman benoemd als hoogleraar!

Agnes en MarjoleinMarjolein Broese van Groenou is per 1 oktober 2014 benoemd op de Fenna Diemer-Lindeboomleerstoel als hoogleraar Informele zorg in een veranderende samenleving. Agnes Akkerman is per 1 januari aanstaande benoemd op de James Colemanleerstoel als bijzonder hoogleraar Duurzame Coöperatie. Beiden geven een korte beschrijving van hun leerstoel.

De Fenna Diemer-Lindeboom leerstoel – Door Marjolein Broese van Groenou

Ik ben vanaf 1 oktober jl. benoemd op de Fenna Diemer-Lindeboom leerstoel met als leeropdracht ‘Informele zorg in een veranderende samenleving’. Een Fenna Diemer-Lindeboom leerstoel is een instrument dat door de VU wordt ingezet om het aantal vrouwelijk hoogleraren te vergroten. Volgens het instellingsplan 2011-2015 streeft de VU er naar dat ‘het percentage vrouwelijke hoogleraren stijgt van 11 procent in 2009 naar minimaal 17 procent in 2013 en 20 procent in 2015.’  Eind mei 2011 was het percentage nog maar 13%, hoe groot het percentage nu is was nog niet bekend. Elke faculteit mag om de drie-vier jaar een vrouwelijke UHD benoemen op een Fenna Diemer Lindeboom leerstoel. Dit geschiedt middels een open werving onder alle vrouwelijke UHD’s en bijzonder hoogleraren. Zie ook de pagina op de VU website.

De James Colemanleerstoel – Door Agnes Akkerman

Per 1 januari as ben ik benoemd op de James Colemanleerstoel, als bijzonder hoogleraar Duurzame Coöperatie, met name in Collectieve Arbeidsverhoudingen. Deze leerstoel is ingesteld door de James Coleman Association van het ICS http://www.ics-graduateschool.nl/index.php en is verbonden aan de Rijks Universiteit Groningen, waar ik vanaf 1 januari 1 dag in de week zal werken.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Opleiding Sociologie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s