Multicultureel buurtgala in de Indische buurt!

multicultureel buurtgalaEen (multicultureel) vijf gangendiner, een optreden van Het Nederlands Philharmonish Orkest en een swingende band als afsluiter van de avond. Dit alles kwam voorbij op het Indische BuurtGala, gehouden op vrijdag 24 oktober.

Verschillende partijen, welke actief zijn in de wijk, waren voor dit gala uitgenodigd en konden een tafel reserveren. De opbrengst van deze avond kwam ten goede aan vier initiatieven, welke zich inzetten voor de kinderen uit buurt: Oost Indisch Groen (http://oostindischgroen.nl/), Speeltuin Batavia, Talentontwikkeling via Klassiek rondom de Klas (http://www.klassiekrondomdeklas.nl/) en Check me Move (http://www.checkmemove.nl/). De VU droeg graag bij aan deze avond: “Wij investeren in de buurt omdat deze buurt veel interessante maatschappelijke ontwikkelingen doormaakt. Wij maken daar graag deel van uit!” (Vrije Universiteit).

Voorafgaand aan de avond waren de genodigden al uitgedaagd om een vraag voor de buurt te bedenken naar aanleiding van het thema van de avond: ‘Vraag het je Buur(t)’. Deze vraag reisde vervolgens in een prachtig vorm gegeven kartonnen doosje de verschillende tafels rond. Een ieder die wat kon bijdragen aan de vraag voegde dit aan het doosje toe. Via deze weg werd de schat van kennis, ervaring, energie, ideeën en mogelijkheden van de Indische buurt met elkaar gedeeld. Aan het einde van de avond, na een paar afsluitende danspassen, vertrok iedereen weer huiswaarts, met (als het goed is) een goed gevuld doosje. De avond leverde een mooie uitwisseling op van verschillende kwaliteiten uit de wijk en een prachtige opbrengst voor de vier initiatieven.

Door: Baukje Reitsma

Op de foto staan van links naar rechts: prof. dr. Halleh Ghorashi, prof. dr. Marjolein Broese van Groenou (beiden van de afdeling Sociologie), prof. dr. Karen van Oudenhoven-van der Zee (decaan FSW), dr.ir. Kees Boersma (afdeling Organisatiewetenschap), Baukje Reitsma (masterstudent Sociologie en student fellow) en dr. Peer Smets (afdeling Sociologie – niet op de foto).

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De multiculturele samenleving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s