Vacature voor 2 studentassistenten Haalbaarheidsstudie Vriendschapscursus 50+: een online programma om eenzaamheid te verminderen.

Om mee te helpen bij de uitvoering van een haalbaarheidsstudie naar de online Vriendschapscursus 50+, een programma dat ontworpen is om de eenzaamheid van 50-plussers te verminderen, is de afdeling sociologie van de VU op zoek naar 2 student-assistenten (bij voorkeur FSW studenten van de VU) voor de periode 1 maart tot 31 augustus (0,25 fte). Heb jij interesse en herken jij jezelf in onderstaande profiel? Stuur dan uiterlijk 15 februari je cv en een korte motivatie naar mw. T.E. Bouwman, MSc – t.e.bouwman@vu.nl o.v.v. student-assistent haalbaarheidsstudie.

Projectsamenvatting

Het project betreft een haalbaarheidsstudie naar de online Vriendschapscursus 50+, een programma dat ontworpen is om de eenzaamheid van 50-plussers te verminderen. De online Vriendschapscursus 50+ bouwt voort op de succesvolle (offline) cursus Zin in Vriendschap van prof. dr. Nan Stevens, die al sinds 1995 op verschillende plaatsen in het land gegeven wordt. De online Vriendschapscursus 50+ biedt mensen een aantal handreikingen om eenzaamheid te verminderen, bijvoorbeeld door nieuwe vriendschappen te maken, oude vriendschappen te versterken, of te leren omgaan met het alleen zijn. Uit analyse van de gegevens van de eerste test van de online cursus blijkt dat deelname aan de cursus leidt tot een statistisch significante afname van eenzaamheid.

Doel van het project

Het doel van de haalbaarheidsstudie is onderzoeken in welke vorm- de online vriendschapscursus in de markt kan worden gezet. De subsidie wordt ingezet voor verdere validatie van de cursus, het ontwikkelen van de specificaties voor de te ontwikkelen tweede versie van de online vriendschapscursus (in samenwerking met de dienst IT van de Vrije Universiteit), de ontwikkeling van de business case en het verdienmodel, het uitzoeken van de intellectueel eigendom en het ontwikkelen van een netwerk en samenwerkingsovereenkomst met een of meer externe partijen.

Werkzaamheden

Assistent 1 (bachelor niveau): Hoofdtaak: projectondersteuning op administratief en organisatiegebied (waaronder de organisatie van twee focusgroepen). Specifieke taken zullen verder in overleg afgestemd worden. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste. (salarisschaal 102 – bruto per maand bij 1,0 fte: €2005,-)

Assistent 2 (master niveau): Hoofdtaak: samen met projectleider de analyse van de reeds beschikbare evaluatie-data en de verwerking van inzichten voorkomend uit de focusgroepen. Specifieke taken zijn het opschonen van de dataset en het analyse-klaar maken ervan. Ervaring met het bewerken van databestanden in SPSS is een vereiste. (salarisschaal 103 – bruto per maand bij 1,0 fte: €2184,-)

Voor beide functies geldt een looptijd van 6 maanden (1 maart 2015 – 31 augustus 2015). De aanstelling is voor 0,25 per maand, wat inhoud dat het 1,25 dag in de week is. De te werken uren kunnen in overleg flexibel worden ingezet.

Voor verdere inhoudelijke informatie en vragen kun je contact opnemen met de projectleider, Tamara Bouwman, t.e.bouwman@vu.nl of 020-5986786.

Stuur om te solliciteren uiterlijk 15 februari je cv en een korte motivatie naar mw. T.E. Bouwman, MSc – t.e.bouwman@vu.nl o.v.v. student-assistent haalbaarheidsstudie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder vacature

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s