Dag van de Sociologie 2015

Op woPostersociologieblauw (2)ensdag 27 mei vindt de jaarlijkse Dag van de Sociologie plaats op de VU (Hoofdgebouw, 9.30-17.30)! Lees hieronder meer over deze dag en bekijk het programma via de link naar de NSV!

De Nederlandse Sociologische Vereniging (NSV) en de Vlaamse Vereniging voor Sociologie (VVS) organiseren voor de vijftiende keer hun jaarlijkse congres: de Dag van de Sociologie. Op één dag komt een grote diversiteit aan sociologisch onderzoek aan bod. Dit jaar wordt de Dag van de Sociologie gehouden op de Vrije Universiteit. Namens de afdeling Sociologie is Prof. Marjolein Broese van Groenou de coördinator van dit evenement.

Het programma bestaat uit paperpresentaties in afzonderlijke thematische sessies die het brede domein van de sociologie bestrijken, zoals Ongelijkheid, Migratie, Familie, Burgerschap en Sociale Bewegingen. Dit jaar heeft een ongekend groot aantal onderzoekers (170), zich aangemeld om de nieuwste onderzoeksbevindingen in deze sessies te presenteren. Het dagprogramma kent een compacte opzet met drie rondes van parallelle papersessies. In het plenaire deel zal er in het Auditorium van de VU een lezing plaatsvinden door Mark Bovens (Universiteit Utrecht), getiteld ‘Onderwijs: de nieuwe scheidslijn? Jochem Tolsma (Universiteit Nijmegen) zal hierover met hem in debat gaan. De dag wordt afgesloten met een receptie waar ook de dissertatie- en thesisprijzen van de VVS en de NSV zullen worden uitgereikt.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Agenda, De actieve burger, De informatiesamenleving, De multiculturele samenleving, Ongelijkheid in de samenleving, Opleiding Sociologie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s