Alice de Boer, bijzonder hoogleraar Ongelijkheid en Informele Hulp, woensdag 1 juni in Nieuwsuur met een interview over jonge mantelzorgers.

Wat maar weinig mensen weten, is dat 1 op de 10 middelbare scholieren ook mantelzorger is. Deze jongeren hebben een ouder of broer of zus dat lichamelijk ziek is, mentale problemen heeft of een verstandelijke beperking. 65% van hen verleent daadwerkelijk hulp. Hierbij kun je denken aan huishoudelijke taken, maar ook persoonlijke verzorging of meegaan naar een arts. Tot op heden was er relatief weinig aandacht voor deze jonge mantelzorgers, maar het SCP merkt dat die aandacht wel toeneemt, zowel op de scholen als bij de gemeenten. Professor Alice de Boer, bijzonder hoogleraar Ongelijkheid en Informele Hulp bij de afdeling sociologie en tevens onderzoeker bij het SCP, spreekt hierover in Nieuwsuur, woensdag 1 juni om 22.00 uur op NPO2.Boer,_Alice_de_(FSW)_kleiner_tcm249-751882

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s