Maria Rast genomineerd voor de StudenTalentprijs!

Tijdens de opening van het academisch jaar afgelopeMariaRastn maandag 4 september werd de StudenTalentprijs 2017 van de VU uitgereikt. Masterstudent Sociologie Maria Rast, die in juli de StudenTalentprijs van de Faculteit der Sociale Wetenschappen in ontvangst nam, was één van de 3 genomineerden voor deze prijs.

En hoewel de StudenTalentprijs 2017 naar rechtenstudent Eva de Jong ging, wil de afdeling Sociologie Maria Rast graag even in het zonnetje zetten:

Maria is geboren in Zwitserland en heeft daar een bachelor en master Rechten (respectievelijk cum laude en summa cum laude) afgerond. In 2015 is zij begonnen met de premaster Sociologie aan de VU en heeft deze zomer haar master met een 8,9 (cum laude) afgesloten. Tijdens haar studie was Maria coördinator van het Migration and Diversity Centre van de VU en heeft daar laten zien een organisatietalent te zijn, door het opzetten van het internationale congres ‘Racial Exclusion in and at the Borders of Europe’. De coördinerende rol hield ook in dat Maria maandelijks een forum organiseerde om VU onderzoekers, die zich vanuit verschillende disciplines bezighouden met migratie, te verbinden om uitwisseling te faciliteren. Deze verbindende rol heeft ze als student-assistent ook bij het leggen van onderlinge contacten tussen studenten, docenten en alumni van de opleiding Sociologie. Door haar onderzoek als Student Fellow van de afdeling Sociologie is Maria daarnaast betrokken geraakt bij het initiatief ‘Gastvrij Oost’, waar zij zich onder andere bezighield met onderzoek naar opvang, receptie en actieve participatie van vluchtelingen in Nederland. Tot slot is Maria betrokken bij het opzetten van de Refugee Academy, een academische werkplaats op de VU waarbinnen co-creatie en samenwerking tussen wetenschappers en maatschappelijke spelers centraal staat. Naast organisatorische werkzaamheden ontwikkelt zij in samenwerking met partners uit de praktijk een nieuwe onderzoekslijn rondom burgerinitiatieven voor vluchtelingen.

Maria staat voor engaged scholarship: de verbinding tussen de samenleving en de universiteit en laat hierbij grote betrokkenheid zien. De jury vond haar cv hierbij indrukwekkend: Maria combineert hoge cijfers met een enorme werklust. Volgens hen kan Maria zeer goed verwoorden waar ze voor staat en met haar enthousiasme en ambitieuze houding goed overbrengen welk belang wetenschap heeft voor de maatschappij.

De afdeling Sociologie feliciteert Maria van harte met deze mooie nominatie!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s